Belcentrale Security Systems gaat verder onder de naam RoSecure

Belcentrale Security Systems heeft bekend gemaakt per 1 juli verder te gaan onder de naam RoSecure. Het beveiligingsbedrijf in Rotterdam vindt dat haar oude naam niet langer past bij de huidige dienstverlening.

Belcentrale Security Systems is een spin-off van de zakelijke telecomprovider Belcentrale uit Rotterdam. Door de uitfasering van ISDN, moest Belcentrale de afgelopen tijd al haar ISDN-klanten omzetten naar een digitale oplossing. Naast telefonie moesten ook andere systemen gedigitaliseerd worden, zoals de alarmverbindingen. Dit moet gedaan worden door een gecertificeerd beveiligingsbedrijf dat aan alle eisen voldoet. Daarom is er in april 2017 een aparte onderneming in het leven geroepen: Belcentrale Security Systems.

‘Verkeerde associaties’
Nabil Laghmiri is sinds 2017 werkzaam als beveiligingstechnicus bij Belcentrale Security en leidt het BORG-gecertificeerde beveiligingsbedrijf. Hij vertelt: “Onze bedrijfsnaam wordt geassocieerd met een telecombedrijf terwijl wij ons puur richten op het beveiligen van bedrijven. Daarvoor zijn we ook opgericht, om innovatieve beveiligingsoplossingen aan de zakelijke markt te bieden.” Hij vervolgt: “We merkten al snel dat er meer was op het gebied van bedrijfsbeveiliging. Inmiddels helpen wij niet meer alleen klanten van Belcentrale, maar breidt het klantenbestand zich flink uit. Met de nieuwe positionering willen we duidelijk maken dat we werkzaam zijn in de beveiligingsbranche en daarom is er gekozen voor een nieuwe naam: RoSecure.”

Intensieve samenwerking
Karim Bourjila, directeur Telecom van Belcentrale, geeft aan: “Uiteraard blijven we intensief samenwerken, zodat klanten van RoSecure eenvoudig diensten kunnen afnemen van Belcentrale en andersom. Belcentrale biedt onder andere telefonie, internet maar ook clouddiensten zoals webhosting en online back-up. Tegenwoordig onmisbaar voor alle ondernemers.”
Er zijn veel ontwikkelingen op de markt van bedrijfsbeveiliging gaande. “We houden de markt goed in de gaten voor onze klanten”, zegt Nabil Laghmiri. “Er zijn interessante ontwikkelingen zoals koppelingen tussen domotica, alarmsystemen en integratie van camerabeveiliging. Op dit moment zijn we daarmee bezig. Daarnaast zijn er toekomstplannen om onze portfolio uit te gaan breiden met nieuwe diensten zoals ad-hoc beveiligen en brandoplossingen.”

Camerabewaking installeren

Overweeg je camerabewaking in je zaak, woning of gemeente? Goed idee! Maar bereid je dan wel goed voor: informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meestgestelde vragen van onze klanten. Je vindt hier algemene informatie, technische informatie, hulp bij installatie en alles over wetgeving. Is er toch iets over camerabeveiliging dat je niet terugvindt of wil je een offerte op maat laten maken, laat het ons zeker weten.

Camerabeveiliging plaatsen